Karbantartás

Annak érdekében, hogy a lapostető fedések hosszú élettartamúak legyenek, és megfelelően betöltsék funkciójukat az állagmegóvás nélkülözhetetlen, melynek legfontosabb tényezője az évenkénti karbantartás, átvizsgálás és takarítás.

Sok esetben sajnálattal tapasztaljuk, hogy a karbantartási feladatok elvégzése elmarad, elfelejtődik! A tetőn összegyűlnek a lehullott falevelek, a különböző feldobált hulladékok, madártetemek. A tetőösszefolyókból kieshetnek a lombfogó kosarak, így azok eldugulnak, a felgyülemlett szennyeződésektől a csapadékvíz nem jut le a tetőről. A fent maradt víz, megfagyva jelentős károkat okozhat a legtökéletesebben elkészített szigeteléseken is. Az így keletkezett károk rendbetétele nem tartozik a garanciális kötelezettségek közé, ezért kijavításuk tetemes költsége a Megrendelőt terheli.

A fent említett problmák elkerülése érdekben vállalatunk kiegészítő szolgáltatásként egy olyan komplex karbantartási csomagot ajánl ügyfelei részére, amelyben garantáljuk a karbantarás szakszerű és kellő figyelemmel történő elvégzését, annak érdekében, hogy a tetőfelület folyamatosan megfeleljen az üzemeltetési előírásoknak.

A szerződés keretében évente két alkalommal karbantartási bejárást végzünk, melynek során a következő feladatokat látjuk el:

– a lapostető teljes felületének a letakarítása, az összegyűlt szemét elszállítása;

– a szigetelt felület teljes körű átvizsgálása;

– attika szegélyezések átvizsgálása, rögzítések stabilitásának ellenőrzése;

– a szükséges kiegészítő munkák, idegen tárgyak feldobásából, esetleges munkavégzésekkel okozott sérülések javítása;

– az épülethez tartózó csapadékvíz elvezető rendszer csőgörénnyel történő tisztítása, az elvezető aknákig.